Založ si blog

Medzi nami, ženami.

Ako rodiť, podľa tvorkyne najnovšieho trháku, zrejme doma v rodinnej pohode, kde rodičku bude utešovať celá rodina, kričať i za ňu, tlačiť i za ňu, vlastne i rodiť za ňu. Zneužila na dehonestáciu zdravotníctva i pár žien, ktoré za to , že im pri pôrode pomohli namiesto poďakovania sa lekárom a sestričkám, zdravotníctvo odpľuli. V žiadnom prípade nie v necivilizovanom priestore nemocnice, kde rodí i tisíce ďalších žien.
Je ale taká pravda, že niekde sa stala chyba, všetko sa stalo tovarom, i lekár si viac váži svoj plat ako verejnú mienku, ktorá o lekároch, sestričkách v spoločnosti rezonuje. Neustále sa s platmi porovnávajú s kolegami v Nemecku, Rakúsku, nie však tým ako odborne a zodpovedne pracujú pre svojich pacientov. Niektorí, možno nie všetci, lekári už nedbajú na pacientov, etiku, povesť. A tak tlaky na mzdy či už lekárov, ale i ostatného zdravotníckeho personálu spôsobili, že 60 % nákladov štátnych nemocníc tvoria mzdy a odvody a len približne 40 % náklady na ostatný zdravotnícky materiál ,lieky , zariadenie a ostatné potrebné úkony ako sú opravy a udržovanie budov a zariadení. Už som dosť stará a viem akú mali v minulosti reputáciu i morálnu i odbornú lekári, bola to v socializme všeobecne uznávaná vyššia kasta, podobne ako i učitelia , hoci platové rozdiely oproti takému riaditeľovi fabriky alebo námestníkom mali trochu nižšie. Ostatní obyvatelia si ich vážili, vzdávali im úctu s ohľadom na to, že ich každý z nás môže potrebovať. A dnes za 27 rokov vďaka ich neustálemu handrkovaniu sa o platy sa morálne znemožnili. Až tak, že dovolili, aby o nich mohla nejaká dievčica nakrútiť dehonestujúci film. Budovy starnú, za nami vyštrnganého bájneho kapitalizmu sa skoro nič nové nepostavilo, len sa zo zbytku finančných prostriedkov patriaceho zdravotníctvu reparuje. Prečítajte si článok z roku 2013 : Výdavky na zdravotníctvo z vreciek ľudí rástli najrýchlejšie v SR. A i tam sa dočítate, že vynaložené výdavky nie sú adekvátne zdravotnému stavu obyvateľstva oproti iným krajinám, ktorými sa často oháňajú lekári, sestričky, keď ide o ich príjmy. A to isté platí i o školstve . Ak to čítate Vy z vyššej kasty zamyslite sa, prečo Váš morálny kredit u obyvateľstva tak poklesol.
Bibina.

Vláda neprispôsobivých ? .

16.07.2020

DEFICIT 12 MILIARD a prečo?. Nedávno som písala o tom ako naša vláda, s mentalitou neprispôsobivých občanov, berie jeden úver za druhým, v júni narástol na 8,5 miliardy, pribudol nákup ďalších štátnych dlhopisov v hodnote 959 miliónov EUR, splatných v roku 2024 a 2027. Teraz som sa dočítala, že upravujú výsledok návrhu štátneho rozpočtu na deficitnú položku 12 [...]

Dlhy ako u menej prispôsobivých.

10.05.2020

Táto vláda si už za dva mesiace existencie požičala 8,5 miliardy EUR. 8.4.2020 1 miliardu. EUR s dobou splatnosti 3 mesiace a 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 6 mesiacov, 9.4.2020 1,5 miliardy EUR s dobou splatnosti 10,5 roka, 6.5.2020 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 1 rok, 14.5.2020 2 miliardy EUR s dobou splatnosti 5 rokov a 2 miliardy EUR so splatnosťou 12 rokov. Celkom ide na vrub [...]

Po ústupe ochorení COVID 19 vo svete, bezdôvodne obmedzovaní na slobode.

14.04.2020

Som žena z najrizikovejšej skupiny obyvateľstva chránená pred COVID 19 štátom povinnou dlhotrvajúcou karanténou. Ale možno som ten koronavírus už prekonala a mám naň imunitu. Bude štát kontrolovať u obyvateľstva získanú imunitu na koronavírus?. To ma veľmi zaujíma, pretože z EU sa šíria poplašné hlasy /Uršula… /, že naša riziková skupina by mala mať [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 234262x
Priemerná čítanosť článkov: 2603x

Autor blogu

Kategórie