Môj predvolebný prieskum.

23. januára 2020, biba, Nezaradené

Do mestečka chodím tak raz za týždeň , urobiť si väčší nákup a vybaviť si veci, ktoré sa nedajú vybaviť z domova . Napríklad k lekárovi, ku kaderníčke, zubárke, do klubu dôchodcov zaplatiť členské, do T. Mobilu vybaviť zľavu na telefón s internetom , objednať sa na STK a podobne. Tak to bolo i včera a z jednej mojej včerajšej akcie Vám ponúkam predvolebný guláš.
V klube dôchodcov mávajú v stredu popoludní dôchodcovia stretávku. Ja som sa zastavila zaplatiť členské, kartu klubu dôchodcov občas využívam pri návšteve kúpeľov na zľavu. Zavoňala mi čerstvo uvarená káva a tak som si ju v klube objednala a nakoľko som mala väčšiu časť pochôdzok vybavené, povedala som si posedím si so seberovnými, porozprávam sa. V klube bolo plno žien, pri jednom stole i zo 6-7 mužov. Hučalo to v miestnosti ako vo včeľom úli. Pohľadom som hľadala známu tvar, vedľa ktorej by bolo prázdne miesto, no nakoniec som zaparkovala pri mne neznámych 4 ženách, pri stole, kde ležala podpisová listina.
Predstavila som sa a začala som počúvať. Pani naproti mne sa mi prihovorila s tým, že moje meno je jej známe, zistili sme , že poznala môjho manžela, pracovali v jednej firme. Ostatným za stolom sediacim som bola neznáma. Počuli ste akú vilu má Počiatok v Španielsku, spýtala sa hlasno druhá suseda oproti mne sediaca, koľko nakradol ?. Aby sme sa v tej vrave počuli museli sme trochu kričať. No ja hovorím, vo Francúzku a z toho obrázku sa dá máločo usúdiť, možno že i ja mám takú a možno i väčšiu. V našich mestách a dedinách majú za neprehľadnými plotmi rýchlo často i podvodmi zbohatlí podnikatelia , ako je i Matovič, takých a možno i väčších víl omnoho viac. A verte boja sa o majetky, možno preto podplácajú novinárov a opozičných politikov na zmenu vlády. A hovorím, nikdy neverte zlodejovi , ktorý kričí chyťte zlodeja. Susede vedľa mňa zvonil telefón, volal jej manžel. Aby sa počuli musela ísť na chodbu. Keď sa z chodby vrátila pustili sme sa do reči. Hoci je jej manžel už dôchodca musí ešte pracovať pretože ich dcéra chodí na vysokú školu a z dôchodkov by ju nebolo možné financovať. Dcéru ako tretia dieťa mala, keď mala 40 rokov a nakoľko už i synovia mali vysoké školy ukončené chceli vzdelanie dopriať i najmladšej. Trochu sme sa pochválili so svojimi potomkami, ale v tej vrave som jej nestihla povedať, že aj vďaka relatívnemu pokoju a stabilite, ktorá tu posledné obdobie vládla mali jej deti možnosti zadarmo vyštudovať.
Jedná pani z organizátoriek nám na stoly pridala plagáty neparlamentnej strany a ďalšie roznášali neparlamentné víno. S poznámkou, že oni ako organizátori v klube nás nenútia túto stranu voliť ,“ ale keď dávajú tak treba brať“/toto je moja poznámka/. Zároveň upozornila, že táto strana bude mať dnes stretávku s voličmi v mestskom klube, kde i nás dôchodcov pozývajú. Potom nás informovala, že i niektorí občania nášho mesta sú na kandidátnych listinách niektorých strán. Vymenovala mená občanov i strany na ktorých kandidáti na kandidačných listinách sú. Ku cti jej slúži, že nenabádala koho voliť, upozorňovala že je to voľba každého z nás. Ja som sa pri stole priznala, že budem voliť Smer. I známa môjho manžela mi pritakala. Ostatné tri podľahli klamaniu novinárov a opozičných politikov, argumentami kradnú však aj ten to prehlásil a v novinách písali.
Zostala som zo všeobecného prehľadu politiky u nášho stolu smutná. A potom verte klamárom novinárom a opozičným politikom, že dôchodcovia a nevzdelaní ľudia volia Smer.
Dopila som kávu a rozlúčila sa so spolu sediacimi. Nie preto žeby mi ich spoločnosť vadila. Každá spoločnosť človeka obohacuje, ale mala som parkovné na ulici zaplatené len na hodinu a neriskujem platiť pokuty.
Dnes len toľko. Po po voľbách možno viac.
Bibina.