Založ si blog

Novinárska imunita, alebo majú byť novinári nad zákonom?

Sú slovenskí novinári hrobármi demokracie ?.“ Nechajte, nech nás klamú, žiadame o bezpečnosť novinárov“, tak sme vyrozumeli zo zhromaždení, mi ostatní, cca 5 miliónov obyvateľstva, ktorí sme na zhromaždeniach minulý piatok neboli. Zbytok cca 60 až 80 tisíc mladí ešte niektorí aj nedospelí ľudia, podporovaní kade kým no najmä opozičnou svorkou hyen žiadali o väčšiu ochranu novinárov a tak ako aj ostatní nedemonštrujúci obyvatelia Slovenska o vyšetrenie vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky. Vyšetrenie každej vraždy je dôležitá mravenčia, verejnosťou takmer neznáma práca a ak má byť vražda vyšetrená dôsledne a tak aby vrah alebo vrahovia boli odsúdení nie je možné ihneď po vražde vykrikovať, že ten alebo ten je vrahom. A taktiež ani smrť dvoch mladých ľudí pripisovať kde komu.

Podľa niektorých novinárov ,ktorí píšu jednostranné ohováračské, neoverené, články sú však akékoľvek obvinenia demokratické i keď sú tieto obvinenia jednosmerné štvanie obyvateľstva a kydanie na len pre nich nesympatických politikov,/ alebo presnejšie pre ich donorov, pre tých čo ich platia a na ktorých títo donory ukážu prstom/. Podľa mňa je to jednostranne vnímaná demokracia, ktorú pre seba požadujú novinári a tým zároveň požadujú pre seba i imunitu, akú by nemali mať žiadne skupiny obyvateľstva a teda ani novinári a ani členovia parlamentu. Pretože akákoľvek imunita niektorých skupín obyvateľstva je protizákonná. Členovia parlamentu by mohli mať výrokovú imunitu maximálne len na pôde parlamentu a nie v uliciach. Lebo podľa Ústavy SR a pred zákonmi sme si všetci rovní. A ohováranie niekoho cez noviny bez dôkazu je podľa zákona tiež trestný čin. Novinári sú vraj strážcovia demokracie, u nás sú však niektorí novinári hrobármi demokracie.
Vidíme to i teraz keď predseda vlády pán Fico sa v záujme uspokojenia situácie na Slovensku rozhodol , že sa vzdá funkcie. Vyslovene opozičné noviny Sme, ale aj iné, napríklad i Pravda dávajú väčšiu váhu vyjadreniam predstaviteľov rôznych straničiek, hnutí s členskou základňou pár osôb a zároveň nabiehajú zase na ich chúťky rozoštvávať obyvateľstvo. Vidno to i na nadpise na článkoch zo zahraničia, napríklad kde noviny Die Welt, anglické noviny, citujú len Luciu Szomolányiovú z Univerzity Komenského v Bratislave, /podobnosť so sýrskym informátorom, z Londýna v Anglicku je čisto náhodná/a mi si máme myslieť, že to snáď obyvatelia Anglie majú takú mienku. Čo si pani xy myslí, má byť vraj v zahraničí pravda. Dúfam, že prezident nadobudne aspoň zbytok pudu sebazáchovy a rozumu a bude konať v zmysle zákonov a nie podľa želaní síce priateľov ale falošných, ktorí jeho averziu voči pánovi Ficovi zneužívajú na boj o korytá pre seba. Možno pozná aj toto príslovie: Netreba sa báť nepriateľov, ktorých zbrane poznáš , ale falošných priateľov, od ktorých môžeš dostať aj dýku od chrbta. A ak si niekto z opozície, napríklad vyzývateľka na zvrhnutie demokraticky zvolenej vlády Nicholsonová a ďalší, myslia, že sú oprávnení vykladať ústavu, nech si to dajú overiť ústavným súdom.
Bibina

Vláda neprispôsobivých ? .

16.07.2020

DEFICIT 12 MILIARD a prečo?. Nedávno som písala o tom ako naša vláda, s mentalitou neprispôsobivých občanov, berie jeden úver za druhým, v júni narástol na 8,5 miliardy, pribudol nákup ďalších štátnych dlhopisov v hodnote 959 miliónov EUR, splatných v roku 2024 a 2027. Teraz som sa dočítala, že upravujú výsledok návrhu štátneho rozpočtu na deficitnú položku 12 [...]

Dlhy ako u menej prispôsobivých.

10.05.2020

Táto vláda si už za dva mesiace existencie požičala 8,5 miliardy EUR. 8.4.2020 1 miliardu. EUR s dobou splatnosti 3 mesiace a 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 6 mesiacov, 9.4.2020 1,5 miliardy EUR s dobou splatnosti 10,5 roka, 6.5.2020 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 1 rok, 14.5.2020 2 miliardy EUR s dobou splatnosti 5 rokov a 2 miliardy EUR so splatnosťou 12 rokov. Celkom ide na vrub [...]

Po ústupe ochorení COVID 19 vo svete, bezdôvodne obmedzovaní na slobode.

14.04.2020

Som žena z najrizikovejšej skupiny obyvateľstva chránená pred COVID 19 štátom povinnou dlhotrvajúcou karanténou. Ale možno som ten koronavírus už prekonala a mám naň imunitu. Bude štát kontrolovať u obyvateľstva získanú imunitu na koronavírus?. To ma veľmi zaujíma, pretože z EU sa šíria poplašné hlasy /Uršula… /, že naša riziková skupina by mala mať [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 236708x
Priemerná čítanosť článkov: 2630x

Autor blogu

Kategórie