Založ si blog

Novinárska imunita, alebo majú byť novinári nad zákonom?

Sú slovenskí novinári hrobármi demokracie ?.“ Nechajte, nech nás klamú, žiadame o bezpečnosť novinárov“, tak sme vyrozumeli zo zhromaždení, mi ostatní, cca 5 miliónov obyvateľstva, ktorí sme na zhromaždeniach minulý piatok neboli. Zbytok cca 60 až 80 tisíc mladí ešte niektorí aj nedospelí ľudia, podporovaní kade kým no najmä opozičnou svorkou hyen žiadali o väčšiu ochranu novinárov a tak ako aj ostatní nedemonštrujúci obyvatelia Slovenska o vyšetrenie vraždy novinára Kuciaka a jeho priateľky. Vyšetrenie každej vraždy je dôležitá mravenčia, verejnosťou takmer neznáma práca a ak má byť vražda vyšetrená dôsledne a tak aby vrah alebo vrahovia boli odsúdení nie je možné ihneď po vražde vykrikovať, že ten alebo ten je vrahom. A taktiež ani smrť dvoch mladých ľudí pripisovať kde komu.

Podľa niektorých novinárov ,ktorí píšu jednostranné ohováračské, neoverené, články sú však akékoľvek obvinenia demokratické i keď sú tieto obvinenia jednosmerné štvanie obyvateľstva a kydanie na len pre nich nesympatických politikov,/ alebo presnejšie pre ich donorov, pre tých čo ich platia a na ktorých títo donory ukážu prstom/. Podľa mňa je to jednostranne vnímaná demokracia, ktorú pre seba požadujú novinári a tým zároveň požadujú pre seba i imunitu, akú by nemali mať žiadne skupiny obyvateľstva a teda ani novinári a ani členovia parlamentu. Pretože akákoľvek imunita niektorých skupín obyvateľstva je protizákonná. Členovia parlamentu by mohli mať výrokovú imunitu maximálne len na pôde parlamentu a nie v uliciach. Lebo podľa Ústavy SR a pred zákonmi sme si všetci rovní. A ohováranie niekoho cez noviny bez dôkazu je podľa zákona tiež trestný čin. Novinári sú vraj strážcovia demokracie, u nás sú však niektorí novinári hrobármi demokracie.
Vidíme to i teraz keď predseda vlády pán Fico sa v záujme uspokojenia situácie na Slovensku rozhodol , že sa vzdá funkcie. Vyslovene opozičné noviny Sme, ale aj iné, napríklad i Pravda dávajú väčšiu váhu vyjadreniam predstaviteľov rôznych straničiek, hnutí s členskou základňou pár osôb a zároveň nabiehajú zase na ich chúťky rozoštvávať obyvateľstvo. Vidno to i na nadpise na článkoch zo zahraničia, napríklad kde noviny Die Welt, anglické noviny, citujú len Luciu Szomolányiovú z Univerzity Komenského v Bratislave, /podobnosť so sýrskym informátorom, z Londýna v Anglicku je čisto náhodná/a mi si máme myslieť, že to snáď obyvatelia Anglie majú takú mienku. Čo si pani xy myslí, má byť vraj v zahraničí pravda. Dúfam, že prezident nadobudne aspoň zbytok pudu sebazáchovy a rozumu a bude konať v zmysle zákonov a nie podľa želaní síce priateľov ale falošných, ktorí jeho averziu voči pánovi Ficovi zneužívajú na boj o korytá pre seba. Možno pozná aj toto príslovie: Netreba sa báť nepriateľov, ktorých zbrane poznáš , ale falošných priateľov, od ktorých môžeš dostať aj dýku od chrbta. A ak si niekto z opozície, napríklad vyzývateľka na zvrhnutie demokraticky zvolenej vlády Nicholsonová a ďalší, myslia, že sú oprávnení vykladať ústavu, nech si to dajú overiť ústavným súdom.
Bibina

Vláda neprispôsobivých ? .

16.07.2020

DEFICIT 12 MILIARD a prečo?. Nedávno som písala o tom ako naša vláda, s mentalitou neprispôsobivých občanov, berie jeden úver za druhým, v júni narástol na 8,5 miliardy, pribudol nákup ďalších štátnych dlhopisov v hodnote 959 miliónov EUR, splatných v roku 2024 a 2027. Teraz som sa dočítala, že upravujú výsledok návrhu štátneho rozpočtu na deficitnú položku 12 [...]

Dlhy ako u menej prispôsobivých.

10.05.2020

Táto vláda si už za dva mesiace existencie požičala 8,5 miliardy EUR. 8.4.2020 1 miliardu. EUR s dobou splatnosti 3 mesiace a 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 6 mesiacov, 9.4.2020 1,5 miliardy EUR s dobou splatnosti 10,5 roka, 6.5.2020 1 miliardu EUR s dobou splatnosti 1 rok, 14.5.2020 2 miliardy EUR s dobou splatnosti 5 rokov a 2 miliardy EUR so splatnosťou 12 rokov. Celkom ide na vrub [...]

Po ústupe ochorení COVID 19 vo svete, bezdôvodne obmedzovaní na slobode.

14.04.2020

Som žena z najrizikovejšej skupiny obyvateľstva chránená pred COVID 19 štátom povinnou dlhotrvajúcou karanténou. Ale možno som ten koronavírus už prekonala a mám naň imunitu. Bude štát kontrolovať u obyvateľstva získanú imunitu na koronavírus?. To ma veľmi zaujíma, pretože z EU sa šíria poplašné hlasy /Uršula… /, že naša riziková skupina by mala mať [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 90
Celková čítanosť: 234576x
Priemerná čítanosť článkov: 2606x

Autor blogu

Kategórie